afrolatino-festival-2013_voorverkoop_gestart

AFRO-LATINO  FESTIVAL  2013  PAKT  UIT  MET  4  NIEUWE  HEADLINERS !

afrolatino-festivalExtra straffe en exclusieve headliners voor feestelijke 15e edtitie

Het Afro-Latino Festival pakt op 28, 29 en 30 juni in Bree uit met een extra straffe en exclusieve line-up n.a.v. de feestelijke 15e editie.  Toonaangevend, exclusief, kwalitatief en met de vinger aan de pols van wat er reilt en zeilt in de wereldmuziek van vandaag, dat is het Afro-Latino Festival in Bree.

Meer dan ooit is het Afro-Latino Festival dé hoogmis van de wereldmuziek in de Benelux.  Hierbij 10 nieuwe namen, de eerste 4 artiesten zijn exclusieve headliners:

PRINCE ROYCE: het nieuwe godenkind uit de latin scene komt voor het eerst naar België voor een exclusief Beneluxconcert !  Deze Dominicaanse hitmachine benadert over de plas de populariteit van grootheden als Juanes, Aventura en Shakira !  Op Youtube scoort elke hit makkelijk meer dan 30 miljoen views en hij heeft meer dan 6 miljoen Facebookfans.  In België en Nederland groeit de fanbase ook dag na dag. Die fans hunkeren naar zijn eerste concert op Belgische bodem ! De Belgische primeur is niet voor Vorst Nationaal of het Sportpaleis, maar voor Afro-Latino!  In 2010 verkochten zijn 10 Europese concerten razend snel uit, ook het concert in de Heineken Music Hall in Nederland.

CARIMI: uit Haïti halen we de populairste band van de afgelopen 10 jaar exclusief naar België.  Samen met Wyclef Jean zijn de gasten van Carimi de populairste artiesten uit Haïti van het moment.  Naast Frankrijk, waar ze immens populair zijn, zijn ze in België ook graag geziene gasten.

FATOUMATA DIAWARA: de jongste Afrikaanse ster uit Mali zorgt in Europa, Amerika en Australië voor uitverkochte concerten.  Diawara was ook de initiatiefneemster van Mali-ko, een benefietlied voor vrede in Mali samen met 40 Malinese artiesten.  Deze benefiet kreeg wereldwijd aandacht, ondermeer dankzij de Franse TV, BBC en CNN.

ROMAIN VIRGO: 23-jarige rijzende reggaester uit Jamaica scoort er de ene hit na de andere. In 2011 kwam hij voor het eerst naar België en stal hij al meteen de show als één van de headliners bij onze collega’s van Reggae Geel.  Reggaeminnend België staat klaar om hem met zijn nieuwe plaat live te ontvangen.  

 

Nog meer nieuwe namen:

ADALBERTO ALVAREZ: Cubaanse levende legende van de hedendaags son- en timbamuziek is zelden in Europa.  Hij neemt zijn 16-koppige band mee. 

GENTE DE ZONA: de beste en populairste reggaetonband uit Cuba is hét rolmodel voor de jeugd in Cuba.

META & THE CORNERSTONES: In de VS is deze reggaeband al een vaste waarde. In Frankrijk en Duitsland hebben ze ook al voet aan de grond, nu volgt België.

HOT WATER:  feestband uit Zuid-Afrika zoekt het midden tussen Paul Simon en pure Zuid-Afrikaanse uptempo muziek.

KATCHAFIRE: de beste rootsreggaeband uit Nieuw-Zeeland is zelfs in Europese reggaescene  bekend.  Echter nu pas voor het eerst in België.

BUSCEMI: Onze huis-DJ en grootste muzikale Limburger-wereldburger kon niet ontbreken op onze feestelijke 15e editie. 

 

Eerder al bekend gemaakte namen:

Als headliners werden TEGO CALDERON (Puerto Rico) en POPCAAN (Jamaica) al eerder gemeld.  Verder komen ook LES TAMBOURS DU BRONX (Frankrijk), OTROS AIRES (Argentinië), FLAVIA COELHO (Brazilië), EBO TAYLOR (Ghana), JUNGLE BY NIGHT (Nederland), DJ TUDO (Brazilië) en SABENA (België).

 

Online voorverkoop start vandaag 19 april 2013.

 

Afro-Latino 2013:

28-30 juni in Bree - www.afro-latino.be

Festival Referentie: