Anvil-op_Lokerse-Feesten-2013

 

NIEUWE NAMEN LOKERSE FEESTEN 2013!

 De 39e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van vrijdag 2 augustus tot en met zondag 11 augustus 2013. 

De voorverkoop voor 2 en 10 aug start meteen, via www.lokersefeesten.be
Je kan ook terecht bij Mediamarkt. Voor de adressen, zie www.mediamarkt.be 
Tickets voor 3, 4, 5, 6, 7 en 8 augustus zijn ook reeds te koop.

Meer nieuwe namen volgen binnenkort.

 

10-dagencombitickets vanaf 25 mei

Het 10-dagencombiticket wordt dit jaar zéér gegeerd: voor 120 Euro kan je 10 dagen lang feesten en krijg je vanaf deze zomer 2 podia en meer dan 70 acts.

Vanaf 25 mei zijn onze 10-dagencombitickets te koop in Lokeren, vanaf 10 uur exclusief bij Dranken Van Eetvelde (Bokslaarstraat, Lokeren) voor de prijs van 120 euro per stuk. 
- Reserveren of bestellen is niet mogelijk! 
- Betaling cash of met bancontact. Sport-en cultuurcheques kunnen we niet aanvaarden. 
- Er is een beperkt aantal 10-dagencombitickets beschikbaar. 

Vanaf 8 juni heb je ook de mogelijkheid om via www.lokersefeesten.be een 10-dagencombiticket te kopen (prijs: 130 euro), zolang de voorraad strekt. De prijs bij Dranken Van Eetvelde blijft ongewijzigd. 

PITBULL (2 aug)

Uit dezelfde contreien - Miami - als onze persoonlijke TV-held Dexter komt de Amerikaans/Cubaanse zanger/entertainer/rapper PITBULL (2 aug). We zouden een lijst kunnen maken van alle groten waar de man al mee samengewerkt heeft (Fat Joe, Lil Jon, Akon, Shakira, Chris Brown, Elephant Man, Flo Rida, Lil Wayne ...) maar dan zijn we morgen nog bezig. Nee, laat zijn (hit)singles gewoon voor zich spreken ... 'The Anthem' (2007), 'Krazy' (2008), 'I know you want me' (2009), 'Hotel Room Service' (2009), 'Hey Baby (drop it to the floor)' (2010), 'Give me everything' (2011) ... wie deze tunes niet van buiten kent dweilt ongetwijfeld de verkeerde feestjes af. Miljoenen fans over heel de wereld gaan onvoorwaardelijk en massaal uit de bol door zijn mix van Engels, Spaans, rumba, hiphop, dansbeats, samples van oude pophits, disco, R&B, dancehall ... We zijn dan ook (ongelofelijk) trots dat het allereerste Belgische concert van de kale superster in Lokeren doorgaat en wie recente beelden van zijn liveshows heeft gezien reageert blij verrast dat de man niet alleen met een heuse groep aantreedt (iets waar je in Europa altijd punten mee scoort !) maar ook ondersteund wordt door een bijzonder indrukwekkende lichtshow en videowall. Prachtweer kunnen we u niet beloven maar dat deze man de zomer naar België gaat brengen is zo zeker als dat er alligators rondzwemmen in de Everglades. 

www.pitbullmusic.com

 

pitbull

THE B-52'S (10 aug)

Slechts één band uit de jaren 70 is verzekerd van de eeuwige jeugd en dat is THE B-52'S (10 aug). The B-52's is - naast Blondie - die ene groep uit de new wave/punk waar ook de ouders en grootouders van konden genieten en wie hun singles ('Planet Claire' ! 'Rock Lobster' ! 'Private Idaho' ! 'Love Shack' ! 'Roam !') nog eens terughoort op de radio kan niet anders dan teruggeflitst worden naar de tijd dat het leven een en al fun en feesten was. En acné en lelijke kapsels. Mensen die kunnen blijven stilstaan op deze aanstekelijke mix van surf, camp, 60's pop, funk, funpop, rockabilly en al die andere genres die ons steevast een glimlach garanderen zijn ofwel gemaakt van zuurpruimpitten of wijden hun leven enkel aan Noorse black metal. Nee heus, dit optreden zal voor zoveel positieve energie zorgen dat de straten van Lokeren nog tot midden september gratis zullen verlicht worden

 

theb52s.com

 

 

b52

PRIMAL SCREAM (5 aug)

Bobby Gillespie is de enige Schot ter wereld die qua coolness Sean Connery in zijn achterzak steekt. Na een beloftevolle start met The Wake en als Moe Tucker-achtige drummer in The Jesus & Mary Chain leidt hij sinds half jaren 80 PRIMAL SCREAM (5 aug). Het doel was aanvankelijk : lawaai maken tot onze oren bloeden maar sinds zijn meesterwerk "Screamadelica" uit het heilige muziekjaar 1991 is hij de eretitel Genie nooit meer kwijtgeraakt. Na die muzikale oplawaai die als geen ander gitaren en beats laat samensmelten maakt hij doodleuk een opvolger ("Give out but don't give up") die refereert aan (grote voorbeeld) The Stones en The Faces (zie hitsingles 'Rocks' en 'Jailbird', in 1994). En zo blijft de man maar veranderen - hadden we de muzikale bermbom genaamd "XTRMNTR" al vernoemd ? - en hier zijn we dan, het is lente 2013 en Primal Scream maakt alwéér een voltreffer van jewelste : 'More Light'. Het geluid gaat van psychedelica (single 'It's alright it's OK' is een meezinger voor het hele gezin), een massa grooves tot verwoestende Stooges-rock�n roll en de sax in wereldsingle '2013' doet wat elke geniale vondst doet : verbluffen. Bassist Mani is er deze keer niet bij (wegens een re�nie van zijn vorig bandje) maar aangezien die vervangen is door de engelachtige verschijning Simone Butler (Google Afbeeldingen !) vinden wij dat helemaal niet erg. Primal Scream, ze worden stilaan het huisorkest van de Lokerse Feesten maar net als bijvoorbeeld 'The Godfather' of 'In De Gloria' geldt ook hier : hoe meer je het ziet, hoe beter het wordt.


www.primalscream.net

 

primal scream

TINIE TEMPAH (2 aug)

Londenaar TINIE TEMPAH is hét prijsbeest van de UK hiphop/r&b scene en dat heeft hij te danken aan zijn fenomenale plaat "Disc-overy" uit 2010, waarop hij de ene voltreffer (singles 'Pass out' en 'Frisky') na de andere ('Written in the stars', 'Invincible', ...) door je boxen knalt. De muziek van Tinie Tempah is een boeiende cocktail van hiphop, r&b, dubstep, pop tot dance (single 'Miami 2 Ibiza' is opgenomen met Swedish House Maffia) en zijn liveshows behoren tot de meest explosieve die je tegenwoordig op een podium kunt meemaken. De groten der aarde (Kelly Rowland, Wiz Khalifa, Ellie Goulding) staan te springen om met deze man samen te werken en springen, dat is wat u en masse zult doen op 2 augustus op de Grote Kaai.


www.tinietempah.com

 

 

tinie tempah

THE FRATELLIS (5 aug)

Kun je het als rock'n roll-groep eigenlijk verder schoppen dan wanneer je meest populaire song uitgroeit tot een voetbalhymne? The White Stripes en Pennywise kunnen ervan meespreken en de hele wereld heeft ooit al eens meegezongen met die ene Liverpool-hit van Gerry & The Pacemakers. Zo is het ook gelopen met 'Chelsea Dagger', de even legendarische als übercatchy hitsingle uit 2006 van het uit Glasgow afkomstige THE FRATELLIS (5 aug), een trio dat Ramone-gewijs eenzelfde achternaam (Fratelli dus) draagt. 'Chelsea Dagger' staat op de CD "Costello Music", een festijn van onweerstaanbare popmelodie�n ('Flathead'), akoestische schoonheid ('Whistle for the choir') en feestsongs. Nadat ze in 2008 met "Here we stand" al bewezen dat de bedenkelijke titel one-hit-wonder niet van toepassing is (luister eens naar 'Mistress Mabel' of het prachtige 'Shameless') komen ze na 5 (!) jaar eindelijk terug met een aantal nieuwe nummers (releasedatum van de nieuwe CD : wellicht september) en een liveshow die ongetwijfeld voor zware overdosissen teenage kicks zal zorgen. Iedereen die houdt van The Beatles, The Undertones, Supergrass of Arctic Monkeys bekijkt nu alvast het grondplan van het festivalterrein, zoekt een strategische bar vanwaar men - volgetankt met gerstenat - snel weer vooraan geraakt om volop mee te brullen ("duh duh duh da da da duh nuh nuh nuuh ...", dat is althans wat wij ervan maken) en kijkt aldus met volle goesting uit naar dé Britpop comeback van 2013.


www.thefratellis.com

 

fratellis

BALTHAZAR (10 aug)

Iedereen weet dat er iets speciaals in de Leie zit dat er voor zorgt dat Gent al sinds mensenheugnis beloftevolle groepjes aflevert. Maar de Leie passeert verder langs Kortrijk en ook die gezellige stad heeft dus nooit een tekort aan uitstekende orkesten gehad. De laatste jaren is vooral BALTHAZAR als een komeet vanuit Kortrijk de pophemel ingeschoten en sinds hun publieksprijs na de Rock Rally 2006 hebben ze eigenlijk niks anders dan applaus op alle banken gekend. Na twee CD's ("Applause" in 2010 en het triomfantelijke en geniale "Rats" in 2012) is dit vijftal de rest van de beschaafde wereld aan het veroveren. Live moeten ze in de Benelux sowieso weinig concurrentie dulden want de recensies van hun concerten worden steevast opgesmukt met 4 of 5 sterren. Balthazar doet dit jaar niet zoveel optredens in ons land en voor je drie keer na elkaar 'Leie' kunt zeggen is deze band zodanig groot geworden dat shows in kleinere clubs er ook niet meer inzitten. Profiteer er dus van en kom op 10 augustus naar de Grote Kaai voor wat dé rijzende ster aan het Belgische rockfirmament is. Het kippevel krijgt U er gratis bij


www.balthazarband.be

 

balthazar

TRIVIUM (4 aug)

TRIVIUM (4 aug) komt uit de steeds florerende metalscene van Florida en wordt al jaren getipt als dé band die het in zich heeft om een "Master of Puppets" van de 21e eeuw te maken. Hun mix van (80's) thrash, metalcore en progressive zorgt ervoor dat Trivium fans van bijna alle subgenres van de metal naar zich toe trekt en ook de pers is laaiend enthousiast over meesterwerken als het erg toegankelijke 'The Crusade' (2006), 'Shogun' (2008) en het hondsbrutale 'In Waves' (2011)


www.trivium.org

 

trivium

DAAN (10 aug)

Net op het moment dat je denkt dat DAAN (10 aug) niet meer kan verrassen pakt hij uit met de gewéldige CD "Le Franc Belge" (2013 en meteen Belgische plaat van het jaar) en de meesterlijke single 'Everglades'. Na enkele goeie pogingen sinds de jaren 80 (Citizen Kane, het onderschatte Running Cow en Volt) en na de doorbraak met Dead Man Ray heeft de man zich opgewerkt tot de coolste Belg sinds Eddy Merckx en dat zal hij voor de zoveelste keer komen bewijzen op de Lokerse Feesten, meer bepaald op 10 augustus. Of de man u doet proeven van dance ('Swedish Designer Drugs' en 'Housewife'), ingetogen en tegelijk ultramoderne pop ('Addicted'), een overdosis melancholie ('Exes') of oude Amerikaanse muziek ('Icon'), zijn gerechten zijn altijd met veel meer smaak en betere ingrediënten gebracht dan die van de concurrentie. En daarom is Daan de grootste van zijn generatie. En nog daarom zult u voor de zoveelste keer de ene minuut staan shaken als een jong veulen - tenzij u zélf een jong veulen bent, dan staat u gewoon te shaken - en bent u zich het volgende moment alweer met open mond aan het verbazen door zoveel schoonheid en magie.


www.daan.be

 

daan

SX (10 aug)

Eén keer luisteren naar debuutplaat "Arche" (2012) van het Kortrijkse trio SX volstond om de aloude clichés 'magisch', 'droompop', '80's synths', 'on-Belgisch goed' en om af te ronden nog een tweede keer 'magisch' te sms'en naar al onze vrienden. Aangevoerd door dé poster girl van de Belgische pop, Stefanie Callebaut, doet deze uitstekende groep show per show iets waar de katholieke kerk al decennia niet meer in slaagt : zieltjes winnen. En dat zal na hun aantrede in Lokeren op 10 augustus weer niet anders zijn.


www.sxmusic.be


sx

ANVIL (4 aug)

Toen wij dertien waren was het Canadese ANVIL (4 aug) onze favoriete groep, punt. Nu, aangezien Ronald Reagan en Joeri Andropov toen nog de wereld controleerden weet U dat dit al lang geleden is en de reden waarom Anvil sinds die tijd nooit is doorgegroeid hebt u allemaal kunnen zien in de even grappige als trieste prachtdocumentaire 'Anvil! The Story of Anvil' (2009). Het goeie nieuws is dat Anvil sinds die film weer helemaal in de belangstelling staat. Anvil was de eerste band over de Atlantische Oceaan die even hard speelde als Britse gouwgenoten als Raven, Tank of Tygers Of Pan Tang en de eerste drie LP's ("Hard 'n Heavy", "Metal on Metal" en 'Forged in Fire") werden door langharige puistenkoppen als wijzelf aanbeden als Satan ten huize King Diamond. Eigenlijk is het zowel de hairmetal als de thrash metal van half jaren 80 die Anvil de commerciële doodsteek hebben gegeven maar kijk, anno 2013 stààn ze er nog steeds. In Lokeren zal het dus niet alleen een blij weerzien zijn met oude classics als 'School Love', 'Metal on Metal', 'March of the crabs, '666' en hopelijk 'Stop me' maar krijgen we ongetwijfeld ook werk uit laatste worp "Juggernaut of Justice" (2011).


www.anvilmetal.com

 

anvil

CREATURE WITH THE ATOM BRAIN (6 aug)

Wij kennen geen andere Belgische band die Monster Magnet zo het vuur aan de schenen kan leggen als CREATURE WITH THE ATOM BRAIN (6 aug), de hoogst eigenzinnige band van Aldo Struyf. Drie CD's, twee EP's, een triljoen liveshows en vooral een enorme dosis eigenzinnigheid, ziehier het curriculum vitae die U op 6 augustus iets vroeger naar de Grote Kaai moet doen lokken. Of nee wacht, indien u toevallig ook nog eens graag mag luisteren naar woestijnrock, krautrock, gitaaruitbarstingen, donkere garagerock, noise, psychedelica en andere genres waarover uw overgrootvader zich luid klagend zou afvragen of hij 'daarvoor de oorlog tegen de Duits heeft gewonnen' dan zit U helemààl goed. Als U persé onze mening wil : laatste CD "The Birds fly low" (2012) is met gemak hun beste werk en wij zullen er alvast staan. Met een pint en extra oordopjes, dat spreekt.


creaturewiththeatombrain.com

 

creature with the atom brain

 

Het programma tot nu toe

Hieronder vind je het programma voor het hoofdpodium op de Grote Kaai zoals het er tot nu toe uitziet..
De exacte uren van de optredens maken we later bekend.

 

Vrijdag 2 aug
Pitbull
Tinie Tempah

**wordt nog aangevuld**

Zaterdag 3 aug
Iggy & The Stooges
Enter Shikari
Yellowcard
** wordt nog aangevuld **

Zondag 4 aug
Sabaton
Motörhead
Trivium
Fear Factory
Anvil
Ugly Kid Joe

Maandag 5 aug
Beady Eye
Primal Scream
The Fratellis
** Wordt nog aangevuld **

Dinsdag 6 aug
Deep Purple
Alice Cooper
Monster Magnet
Creature with the Atom Brain
** Wordt nog aangevuld **

Woensdag 7 aug
Snoop Dogg aka Snoop Lion
Empire of the Sun
Far East Movement

** Wordt nog aangevuld **

Donderdag 8 aug
Damien Rice
Arno
Seasick Steve
Donavon Frankenreiter
** Wordt nog aangevuld **

Vrijdag 9 aug
 

** Wordt nog aangevuld **

Zaterdag 10 aug
Daan
The B-52's
Balthazar
SX
** Wordt nog aangevuld **

Zondag 11 aug
 

** Wordt nog aangevuld **

De Namiddagen
Dinsdag 6 aug: Fuif voor personen met een verstandelijke beperking

** Wordt nog aangevuld **

 

 

 

2nd Stage: Red Bull Elektropedia Room

De Lokerse Feesten lanceren met de "Red Bull Elektropedia Room" een tweede podium. Alle dance-genres zullen de revue passeren: van Dancehall en Drum&Bass over Dubstep en Techno tot House en Minimal. De nieuwe stedelijke fuifzaal vlak naast het festivalterrein kan ongeveer 1 200 fuifbeesten aan en zal elke dag programmeren van 20u tot 01u. De twee vrijdagen en zaterdagen in onze tiendaagse gaat het feestje door tot 05u.
Een ticket en een abonnement (voor één of tien dagen Lokerse Feesten) is één en ondeelbaar. Het geeft dus recht op toegang tot het festivalterrein en (indien niet volzet) de Red Bull Elektropedia Room

 

De namen die tot nu toe bekend zijn:

VRI 2 aug: Ntology * One Man Party * B live * Raving George * Modek * Nadiem Shah 
ZAT 3 aug: Halve Neuro * The Mixfitz * TLP 
ZON 4 aug: Turntable Dubbers * Buscemi * Balkan Hotsteppers 
MAA 5 aug: Highbloo * Sound Of Stereo * Ego Troopers 
DIN 6 aug: - Hosted by Bolwerk - Carlton & Gullfisk * Kill Frenzy * FCL (Red D & San Soda) ft. Lady Linn 
WOE 7 aug: - Hosted by Republic - Phase * Cedex & Higher Underground * The Others * Subscape 
DON 8 aug: 
VRI 9 aug: 
ZAT 10 aug: Compuphonic * A.N.D.Y. 
ZON 11 aug:

 

Festival Referentie: