Axelle Red kleurt affiche Genk on stage verder in

Genk on stage voegt deze week vier nieuwe namen toe aan de affiche. De Hasseltse artieste Axelle Red zakt vrijdag 27 juni af naar de Main Stage op het Stadsplein in Genk. Flip Kowlier is de absolute hoofdact op de Fruit Stage op zondag 29 juni. Het Britse Will and the People vult de line-up op zaterdag aan. Verder is er oog voor opkomend talent. De alternatieve rockers van DVKES en Humo’s Rock Rally-finalist YAWNS spelen op het Factor J-terrein.

De Hasseltse zangeres Axelle Red deelt het podium op vrijdag 27 juni met de eerder aangekondigde Boy George. In 1989 drukte ze een stempel op het Belgische en het Franse muzieklandschap met de single Kennedy Boulevard. Sindsdien gaat het Axelle Red alleen maar voor de wind. Ze scoorde hits met Sensualité en Je t’attends. Onlangs wist ze nog indruk te maken met de krachtige single Rouge Ardent uit haar recentste album met dezelfde titel.
 

Taalbarrière of niet, op zondag 29 juni staat de onnavolgbare Flip Kowlier op de Fruit Stage. De Izegemse singer-songwriter is niet vies om met diverse genres uit te pakken. Flip Kowlier heeft veel in zijn mars: rock op Grotste lul van ’t stad, meezingpop op Detox Danny en dan hebben we het nog niet eens gehad over de Belpop-klassiekers In de fik en Min moaten.

De Britse jongens van Will and the People brengen de zon en een tropisch temperatuur in de vorm van rijke popsongs naar de Main Stage. De groep haalt inspiratie uit The Beatles, maar injecteert hun popmuziek met een gezonde dosis reggae die doet denken aan The Police en Bob Marley. Dit allegaartje staat op zaterdag 28 juni op Genk on stage.

 

genk_on_stage

Opkomend talent op Factor J

Op Genk on stage staan niet alleen gevestigde waarden, maar ook een groot aantal jonge bands met bakken potentieel. Op zaterdag 28 juni zie je YAWNS op het grote Factor J-podium. Dit viertal bestaat nog geen jaar, maar wist met hun psychedelische popmuziek al een plek te veroveren in de finale van de veelgeprezen Humo’s Rock Rally. Nieuwe single I Want To Go Where Nobody Knows My Name  is alvast een goede voorbode op wat nog moet komen.

Opnieuw een groep die in drukletters wordt uitgedrukt: DVKES weet dankzij een originele sound overeind te blijven naast de talrijke jonge rockgroepjes. De EP Let Me Go Into The Wild bevat vijf steengoede rocksongs waarvan vooral Lucy Called My Name en de single Happy een belletje doen rinkelen. DVKES staat op zaterdag 28 juni op Factor J2.

Eerder werden al namen zoals Boy George, Clouseau, The Subs, Arno en Gorki bekendgemaakt. De line-up wordt de komende weken nog verder aangevuld.

 

Festival Referentie: