Dirk-Stoops-op-Lokerse-Feesten-2013

Lokerse Feesten: Nieuwe namen - Red Bull Elektropedia Room compleet - Start online voorverkoop 10-dagencombitickets

lokerse-feesten-rock-2013

NIEUWE NAMEN LOKERSE FEESTEN 2013!
LINE-UP RED BULL ELEKTROPEDIA ROOM COMPLEET

De 39e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van vrijdag 2 augustus tot en met zondag 11 augustus 2013.

De voorverkoop voor 11 aug start meteen, via www.lokersefeesten.be
Je kan ook terecht bij Mediamarkt. Voor de adressen, zie www.mediamarkt.be 
Tickets voor 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 10 augustus zijn ook reeds te koop 

Meer nieuwe namen volgen binnenkort. 
Bekjk het programma tot nu toe bekend onderaan deze mail of op onze website.

10-dagencombitickets vanaf 8 juni ook online

Zoals voorspeld is het 10-dagencombiticket dit jaar zéér gegeerd: 10 dagen lang feesten én je krijgt vanaf deze zomer twee podia en bijna 100(!) acts.

Vanaf 8 juni kan je via www.lokersefeesten.be een 10-dagencombiticket te kopen (prijs: 130 euro), zolang de voorraad strekt.

Zolang er abonnementen beschikbaar zijn kan je ook nog altijd terecht bij Dranken Van Eetvelde (Bokslaarstraat, Lokeren). Een abonnement kost daar 120 euro.

TEXAS (11 aug)

De eer om de Lokerse Feesten af te sluiten gaat dit jaar naar het SchotseTEXAS. Fans van het eerste uur - zij die de groep destijds Torhout/Werchter hebben zien openen en onder de indruk raakten van CD "Southside", in 1989 - hebben Texas in de loop der jaren enorm zien groeien : de door Ry Cooder beïnvloede sound van het debuut is danig geëvolueerd tot op een punt dat Texas zowat de grootste popband ter wereld werd, dankzij soulvolle hits als 'Say what you want', 'Black Eyed Boy' of 'Inner Smile'. Diezelfde fans � ook in België zijn ze nog steeds met heel veel - hebben jaren moeten wachten op nieuw werk maar kijk, op het moment dat u dit leest ligt de gloednieuwe plaat "The Conversation" in een winkelrek op u te wachten. Verder zijn we vooral tevreden dat gitarist Ally McErlaine eindelijk weer de oude is want het is zijn gitaarspel dat van nieuwe single 'The Conversation' alweer een nieuw hoogtepunt van hun sowieso al indrukwekkende discografie maakt. Tenslotte mogen wij er graag op wijzen dat niemand minder dan grote held Richard Hawley op enkele tracks van de nieuwe plaat meespeelt. In oktober spelen ze in de AB, dat concert was in een mum van tijd uitverkocht; degenen die naast een ticket grepen krijgen dus een nieuwe gouden kans op 11 aug.

www.texas.uk.com

 

texas

OZARK HENRY (11 aug)

De discussies onder de verantwoordelijken van de Lokerse Feesten waren hevig maar uiteindelijk is beslist om de naam "Lokerse Feesten" niet te vervangen door "Kortrijkse Feesten". En toch had het zomaar gekund want met OZARK HENRY (11 aug) presenteren we nu al een derde naam uit de Guldensporenstad. Slechts twee zaken in de Belgische pop zijn absoluut zeker : Rafke van The Paranoiacs draagt altijd coole t-shirts en Ozark Henry komt steeds op de proppen met een nieuwe instant-hit ! Neem nu zijn nieuwe single 'I'm your Sacrifice' : één keer draaien op de radio volstond om alle schijnwerpers weer naar zijn blonde hoofd te zuigen. En deze keer ontdekken we in die schijnwerpers ook gastzangeres Amaryllis Uitterlinden, die met haar wondermooie stem nieuwe plaat "Stay gold" - wie ons één slechte recensie kan tonen trakteren we op een bak Omer - naar een nog hoger niveau tilt. Henry's hits opsommen zou teveel tijd in beslag nemen maar dat u met z'n allen weer 'Sweet Instigator', 'Indian Summer' of 'This one's for you' zal meezingen is even zeker dan dat zijn vroege single 'Radio (7,1,23,19,11,5,13,31)' één van de mooiste Belgische songs aller tijden is.

www.ozarkhenry.be

 

ozark henry

AXELLE RED (11 aug)

AXELLE RED (11 aug) heeft een nieuwe plaat uit : 'Rouge Ardent'. En zoals steeds levert Red een kwaliteitsproduct af dat steenrijk is aan passie en goeie songs en dat opgebouwd is uit zeer mooie ballades (luister naar 'Quelque part ailleurs' en huiver), Memphis soul, Motown, een breed spectrum aan instrumenten en perfecte, Franse pop. Al meer dan 20 jaar doet ze dus eigenlijk hetzelfde : iets aanraken dat vervolgens in goud verandert en dat is ook nu weer niet anders. Het jonge meisje dat miljoenen mannenharten in overdrive wist te brengen met 'Kennedy Boulevard' is ondertussen de grande dame van de Franstalige pop geworden, en speelt na jaren afwezigheid eindelijk nog eens op de Lokerse Feesten. 

www.axelle-red.com

 

axelle red

PENDULUM DJ SET & VERSE (2 aug)

Zelfs de verzamelde legers van al-Quaida zouden er niet in slagen van drum 'n' bass kapot te krijgen want om de zoveel jaar staat een nieuwe generatie artiesten/DJ's op om het genre te herlanceren. PENDULUM uit Perth is er verantwoordelijk voor dat enkele jaren geleden zowat de hele wereld collectief gek werd tijdens één van hun sensationele liveshows en omdat de concerten even in de ijskast mochten gaan leden El Hornet en MC Verse gewoon door met feesten, maar dan via een DJ-set. Ga dus op 2 augustus vooral niet naar huis na Pitbull want de kans dat u het feestje van het jaar mist is niet onbestaande

www.pendulum.com

 

pendulum dj set

SUB FOCUS DJ SET & ID (7 aug)

Londenaar SUB FOCUS maakt al een tijdje de ene voltreffer ('X-Ray' in 2005, 'Time Warp' in 2009) na de andere ('Rock it' in 2009, 'Out the blue' in 2012) maar het is vooral zijn in 2012 verschenen single 'Tidal Wave' die voor dezelfde betovering en opwinding zorgt die de vroege singles van The Prodigy en The Chemical Brothers ons ook al schonken. Sub Focus weet als geen andere jonge artiest die legendarische sfeer van de vroege raves weer tot leven te wekken en doet daar - om U helemààl murw achter te laten, de snoodaard - nog enkele scheuten drum 'n' bass bij. Heel graag zouden we vanuit een luchtballon toekijken hoe heel het plein op 7 augustus compleet en totaal uit de bol zal gaan tijdens de set van Sub Focus want dat de Grote Kaai zal ontploffen - figuurlijk, we willen uw ouders niet ongerust maken - zijn we ongeveer 100% zeker; 

www.subfocus.com

 

sub focus

   

THE OPPOSITES (2 aug)

THE OPPOSITES, het Amsterdamse paradepaardje van kwaliteitslabel Top Notch, heeft een nieuwe plaat uit; 'Slapeloze Nachten' heet die en via de sterke singles 'Sukkel voor de Liefde' en 'Thunder' weten we ondertussen dat het duo met anderhalf been nog steeds de hiphop trouw blijft maar daarnaast ook al eens een blik mag werpen over de muziekgrenzen heen. Met andere woorden : The Opposites durven nog steeds evolueren en dat siert hen. Hoe dan ook, stiekem hopen we dat 'Fok you' uit de beginperiode nog eens wordt bovengehaald en sowieso staan we weer te springen alsof die hernia even in de vergeethoek mag tijdens hun wereldsingles 'Slaap', 'Broodje Pakpao' en 'Slapeloze Nachten'. The Opposites rappen graag over feesten en een feest, dat is wat wij u beloven op vrijdag 2 augustus.

www.myspace.com/theoppsites

 

the opposites

COMPACT DISK DUMMIES (7 aug)

Het hipste geluid dat anno 2013 uit een Vlaams repetitiehok komt aangewaaid wordt gemaakt door een piepjong duo dat zijn tijd ongetwijfeld verdeelt tussen componeren, optreden, opnemen en examens Aardrijkskunde en Frans studeren. We hebben het over COMPACT DISK DUMMIES (7 aug), winnaars van de Rock Rally en vooral ook makers van de EP 'Mess with us' met de nu al klassieke single "The Reeling". Live is Compact Disk Dummies een aaneenschakeling van vreemde samples, bassen die de aardkorst doen splijten, vervormde stemmen, knetterende electronica en beats die steeds schipperen tussen opwindend en bulderend. De Engelsen hebben Fuck Buttons, de Canadezen hebben Crystal Castles en wij, wij hebben er alweer een wereldband bij.

www.compactdiskdummies.info

 

compact disk dummies

THE HAPPY (11 aug)

Omdat we niet houden van flauwe woordspelletjes gaan we niet schrijven hoe happy we zijn dat Reinhard Vanbergen - qua uitstraling de Vlaamse Rick Rubin - terug op ons podium staat, hoe happy we zijn dat ook Isolde Lasoen weer in Lokeren aantreedt, noch dat we happy zijn met CD 'Guilty Pleasure' van onze opener van zondag 11 augustus : THE HAPPY. En toch zijn we blij dat ze er zullen staan want hun plaat is één van de weinige dingen die ons de afgelopen ijskoude wintermaanden enige warmte wisten te verschaffen en 'Walkman' is niets minder dan een wereldsingle. Vroeg komen is de boodschap, wij zullen er staan voor hun uitstekende songs ('No A&R', 'A Blink of an Eye', '218', 'Miracles and Wonders') maar als u persé vooraan wilt plaatsvinden omdat ongeveer de 4 mooiste meisjes van Vlaanderen op ons podium staan dan is dat ook een geldige reden. En vergeet niet te applaudisseren voor Reinhard. 

www.the-happy.be

 

the happy

SOJA (5 aug)

De coolste bandnaam van deze editie is ongetwijfeld Soldiers Of Jah Army (SOJA), een reggaeband uit Virginia (USA). Soja gelooft heilig in do-it-yourself, zo brengt de band in eigen beheer z'n platen uit en tijdens concerten worden die verkocht aan een prijs die u zelf wenst te geven. Vooral in (Latijns)-Amerika scoort Soja erg goed maar met hun mellow sound (zie hun singles 'Everything changes' of 'Not done yet') moeten ze het zomerse Europa ook makkelijk kunnen veroveren. Noteer alvast : de eerste Belgische zieltjes die deze bende zal winnen zijn mensen die op 5 augustus een kaartje kochten voor de powerpop van The Fratellis, de blitzkrieg van Primal Scream of de wall of sound van Beady Eye. En ze zullen niet de laatsten zijn ...

www.sojamusic.com

 

soja

MAGNUS (5 aug)

Wie we daar terug hebben, Tom Barman ! Deze keer niet als voorman van zijn goddelijke rockband maar als de helft van het duo MAGNUS, dat hij deelt met technopionier CJ Bolland. Negen jaar is het ondertussen geleden dat de nog altijd even fris als origineel klinkende CD 'The Body gave you everything' (zie hitsingle 'Summer's here') een succes werd in de Benelux en er zou eindelijk een opvolger in de pijplijn zitten. Met eigenzinnige rastalenten als Bolland en Barman weet je nooit wat te verwachten maar op het net circuleren berichten dat onder meer - u moest al reikhalzend aan het uitkijken zijn - Tom Smith (Editors), David Eugene Edwards (16 Horsepower) én De Jeugd Van Tegenwoordig zouden meezingen. In afwachting komt Magnus op 5 augustus een ongetwijfeld even eclectische als originele set draaien, muziek voor uw body en muziek voor uw soul. 

www.myspace.com/magnusbelgium

 

magnus

MURDOCK ft JENNA G & MC CARASEL (3 aug)

Als aan de universiteiten van Leuven of Gent ooit een faculteit drum 'n' bass wordt georganiseerd weten we nu al wie als professor wordt aangenomen : MURDOCK (3 aug), de man wiens naam zelfs door de grootsten in het genre - Roni Size, Goldie, DJ Marky - met veel egards wordt uitgesproken. Murdock is in België de grote bezieler van all things drum�n bass en stelt niet alleen CD's samen ('Jungle Fever'), leert het grote publiek het genre appreciëren via Studio Brussel, treedt aan als producer maar vooral maakt hij er een sport van elke dansvloer waar hij voor gaat staan om te toveren tot een kolkende verzameling armen, heupen en benen. Nog meer goed nieuws ? Murdock werkt tegenwoordig samen met MC Jenna G., een fantastische MC/zangeres die met haar stem - doorgaans klinkt die als een klok, maar als ze zingt is ze een nachtegaal - de zaal of de tent of in ons geval het plein helemààl doet ontploffen

www.sojamusic.com

 

murdock

DIRK STOOPS (6 aug)

Als er één Belgische DJ in staat is om de duizenden fans van Deep Purple en Alice Cooper op 6 augustus aan het dansen te krijgen is het DIRK STOOPS wel, één van onze favoriete Gentenaars. Stoops is allergisch aan muzikale muren en met zijn DJ-sets sloopt hij ze allemaal, één voor één. Wat hij daarvoor nodig heeft ? Een bak vol goeie platen, wat extra bakken talent en een pak ervaring. Knoop het in uw oren : Stoops weet als geen ander de meest uiteenlopende genres hip te maken en daarom zijn we er gerust in dat ook onze langharige en zwaar getatoeëerde vrienden vrolijk dansend de nacht zullen ingaan.

www.myspace.com/dirkstoops

 

 

dirk stoops

HINDU NIGHTS (8 aug)

Wie op 8 augustus naast een hele avond vol blues en singer/songwriters nog enkele uren teenage kicks wil beleven moet absoluut naar de RBE room (én na Damien Rice naar het hoofdpodium) voor het exclusieveHINDU NIGHTS feest. De betere 60's stuff - van The Kinks tot de girlie groups tot Jacques Dutronc -, enkele decennia übercoole indie (bij de Hindu's gaat het van Arctic Monkeys naar Oasis naar The Smiths en terug), de wildste rock'n roll en de allermooiste momenten uit de rijk gevulde catalogus van Motown; je krijgt het allemaal in één lange, stomende DJ-set. Een tip : wie niet kan of durft dansen kan van dit feest ook een eigen popquiz - wie als eerste de intro herkent krijgt een pint, titel en uitvoerder graag ! - maken met de vrienden. En wie neemt zoal plaats achter de draaitafels ? Naast de harde kern is dat deze keer ook Eppo Janssen (Pukkelpop, Studio Brussel), Drew McConnell (Babyshambles) en de Dilly Boys. 

www.hindunights.be

 

hindu nights

 

Het programma tot nu toe

Hieronder vind je het programma voor het hoofdpodium op de Grote Kaai zoals het er tot nu toe uitziet..
De exacte uren van de optredens maken we later bekend.

 

Vrijdag 2 aug
The Opposites
Tinie Tempah
Pitbull

Pendulum DJ Set & Verse

Zaterdag 3 aug
Yellowcard
Enter Shikari
Iggy & The Stooges
Murdock ft Jenna G & MC Carasel

Zondag 4 aug
Ugly Kid Joe
Anvil
Fear Factory
Trivium
Motörhead
Sabaton
DJ Papy Harder & Mon Colonel

Maandag 5 aug
SOJA
The Fratellis
Primal Scream
Beady Eye
Magnus

Dinsdag 6 aug
Creature with the Atom Brain
Monster Magnet
Alice Cooper
Deep Purple
DJ Dirk Stoops

Woensdag 7 aug
Compact Disk Dummies
Far East Movement
Empire of the Sun
Snoop Dogg aka Snoop Lion

Sub Focus DJ Set & ID

Donderdag 8 aug
Donavon Frankenreiter
Seasick Steve
Arno
Damien Rice
Hindu Radio DJ's ft Eppo Janssen

Vrijdag 9 aug

** Wordt nog aangevuld **

Zaterdag 10 aug
SX
Balthazar
The B-52's
Daan

 

Zondag 11 aug
The Happy
Axelle Red
Ozark Henry
Texas
Stu Bru Dream Team

De Namiddagen

Dinsdag 6 aug: Fuif voor personen met een verstandelijke beperking

** Wordt nog aangevuld **

 

 

 

2nd Stage: Red Bull Elektropedia Room

De Lokerse Feesten lanceren met de "Red Bull Elektropedia Room" een tweede podium. Alle dance-genres zullen de revue passeren: van Dancehall en Drum&Bass over Dubstep en Techno tot House en Minimal. De nieuwe stedelijke fuifzaal vlak naast het festivalterrein kan ongeveer 1 200 fuifbeesten aan en zal elke dag programmeren van 20u tot 01u. De twee vrijdagen en zaterdagen in onze tiendaagse gaat het feestje door tot 05u.
Een ticket en een abonnement (voor één of tien dagen Lokerse Feesten) is één en ondeelbaar. Het geeft dus recht op toegang tot het festivalterrein en (indien niet volzet) de Red Bull Elektropedia Room

De volledige line-up:

VRIJ 2 aug: Stereo Arrest * Ntology * One Man Party * B * Raving George * Modek * Nadiem Shah 
ZAT 3 aug: SY:PHAX 2.0 * Contraddict b2b Ebbman * Syndaesia * KillSonik * Halve Neuro * The Mixfitz * TLP
ZON 4 aug: Turntable Dubbers * Buscemi * Balkan Hotsteppers 
MAA 5 aug: Highbloo * Sound Of Stereo * Ego Troopers 
DIN 6 aug: - hosted by Bolwerk - Carlton & Gullfisk * Kill Frenzy * FCL (Red D & San Soda) ft. Lady Linn
WOE 7 aug: - hosted by Republic - Phase * Cedex & Higher Underground * The Others * Subscape 
DON 8 aug: - Hindu Nights - Hindu Radio Dj's * Drew McConnell (Babyshambles) * Dilly Boys * vervolg op het hoofdpodium to 2.30u: Hindu Radio Dj's + Eppo Janssen 
VRIJ 9 aug: One87 + MC Mush * Dillinja * Danny Byrd + Dynamite MC * Mumbai Science * Davidov * Surfing Leons 
ZAT 10 aug: The Edukatorz * Moonlight Matters * Compuphonic * A.N.D.Y. * Hermanos Inglesos * El Gringo 
ZON 11 aug: Faisal * Stu Bru Dream Team * Lazy Jay * vervolg op het hoofdpodium tot 2.30u: Stu Bru Dream Team

 

Red Bull Elektropedia Room

 

 

Festival Referentie: