graspop-2013-affiche-bijna-compleet

GMM newsletter GMM Facebook page GMM Twitter page GMM YouTube page GGMM newsletter
GMM_banner
Het programma voor Graspop Metal Meeting 2013 wordt stilaan in zijn definitieve plooi gegoten! Begin deze maand werd het programma aangevuld met HYPOCRISY, GRAVE DIGGER en KORPIKLAANI. Vandaag worden ROCKSTAR, AGNOSTIC FRONT, ESCAPE THE FATE, KING HISS, VANDERBUYST, ROTTING CHRIST en PRETTY MAIDS aan het rijtje toegevoegd! Met deze toevoegingen is de affiche, op vier bands na, zo goed als af!
 
RockstarWanneer vijf muzikanten die stuk voor stuk hun strepen hebben verdiend bij de grootste hardrockacts, de handen in elkaar slaan, hebben we het zonder meer over een ‘supergroep’. De bandnaam die het vijftal voor zichzelf reserveerde, is heel toepasselijk: Rockstar. Zanger en frontman van deze rist klasbakken is Tim ‘Ripper’ Owens, de man die eerst naam en faam verwierf bij Judas Priest en later het mooie weer maakte bij Iced Earth, Dio Disciples en Yngwie Malmsteen. Op gitaar vinden we Keri Kelli terug, bekend van zijn werk met Alice Cooper en Slash’s Snakepit. James Kottak, voorheen actief bij onder meer Scorpions en Kingdom Come, neemt plaats achter de drumkit en de ritmesectie wordt vervolledigd door bassist Rudy Sarzo (Ozzy Osbourne, Quiet Riot, Dio en Whitesnake). Teddy ‘Zig Zag’ Andreadis, die zijn sporen verdiende bij Guns N’ Roses, neemt de toetsen voor zijn rekening. Platenwerk is er (nog) niet, maar bij de voorstelling van de band gaf Ripper Owens alvast aan dat de setlist een selecte greep wordt uit het oeuvre van alle bands waarvan de heren ooit deel uitmaakten. Als dat niet veelbelovend klinkt!
 
King HissWat kwatongen ook mogen beweren, er is bij GMM steeds plaats voor talent van eigen bodem, zelfs al is dat dan niet altijd een gevestigde waarde. King Hiss is een opkomende stoner/rock/groove band met een goed oor voor melodie en een voorliefde voor old school metal. Onlangs brachten ze de veelbelovende ep ‘Snakeskin’ uit, een verzameling van 7 vette songs die je direct bij de lurven vatten en je smachtend doen uitkijken naar het vervolg. Gewapend met tonnen overtuiging en met de ervaring die ze hebben opgedaan bij bands als Liar, Congress en Mans Ruin, zal het Westvlaamse kwartet alle remmen los gooien om hun eerste show op een groot festival tot een goed einde te brengen.
 
VanderbuystVanderbuyst is een old school hardrockformatie uit Nederland die de mosterd haalt bij seventiesbands als Thin Lizzy, Van Halen, UFO and Deep Purple. Verwacht hier geen franjes maar rechttoe rechtaan spandex hard rock waar je nekspieren de volgende dag nog van nazinderen. Hun recentste plaat, ‘Flying Dutchmen’, kwam in de Nederlandse alternatieve charts binnen op nr. 1 en het moment lijkt dus aangebroken om ook buiten de Benelux te scoren. In afwachting geven we ze met veel plezier de kans om de Graspop-weide plat te spelen!

Een overzicht van alle bevestigde bands vind je hier terug.

GRASPOP MOBIELE APP NU BESCHIKBAAR
Graspop Metal Meeting vanaf nu overal in je buurt. Dankzij onze mobiele app kan je vanaf nu volledig gratis altijd en overal via je smartphone op de hoogte blijven van alle laatste nieuwtjes. Verder kan je muziek beluisteren, band bio’s bekijken,… Duid je favoriete artiesten aan en ontdek welke bands je per festivaldag moet zien!  De Graspop Metal Meeting mobiele app is vanaf nu beschikbaar via http://www.appmiral.com/app/graspop-2013/

BOEKINGEN VOOR DE FESTIHUTTEN EN KAMPEERPLAATSEN GAAN VLOT!
De boekingen voor Metal Town gaan vlot. Er zijn nog enkele festihutten en kampeerplaatsen beschikbaar. Er snel bij zijn is dus de boodschap. Meer info: http://www.graspop.be/nl/metaltown
Wie liever niet in Metal Town logeert, kan steeds terecht op de festivalcamping. De toegang tot deze camping is inbegrepen in alle festivaltickets.

GRASPOPMUNTEN NOG BESCHIKBAAR TOT 1 MEI
Eten en drinken op het festival worden betaald met Graspopmunten. Eén munt kost op het festival 2,50€. In voorverkoop zijn de munten te verkrijgen voor 2,35€/munt. Doe je voordeel en koop je voorraad Graspopmunten in voorverkoop. Wacht niet te lang want de verkoop gaat snel!  Op woensdag 1 mei wordt de verkoop onherroepelijk stopgezet!

Tickets kopen

 

Festival Referentie: