Graspop-2013-Festival-Update

GMM_banner
Helaas hebben twee bands hun optreden op zaterdag 29 juni geannuleerd: W.A.S.P. en Overkill.

W.A.S.P. frontman Blackie Lawless heeft zijn been gebroken en de band moet daardoor enkele van hun shows annuleren, waaronder Graspop Metal Meeting. Maar niet getreurd, we hebben een waardige vervanger gevonden: ICED MOTHER-FUCKING EARTH! Jawel, de koningen van de Amerikaanse power metal keren terug naar Graspop Metal Meeting. 2 jaar geleden zorgden ze al voor een onvergetelijk emotioneel optreden, dat meteen ook het laatste in België was met Matt Barlow als zanger. Dit jaar staan ze opnieuw in Dessel en deze keer met Stu Block als frontman, die absoluut niet hoeft onder te doen voor zijn voorganger. Sinds de release van hun laatste album Dystopia toerde de band haast continu de wereld rond met een niet te stoppen kracht en energie. Bereid je voor op een niets ontziende metalstorm die het uiterste zal vergen van je nekspieren en vooral... zet je schrap voor Iced Earth!

Official statement: "Blackie Lawless was injured in a vehicle related accident that resulted in him breaking a leg. Complete recovery is expected following surgery. W.A.S.P. apologizes with all sincerity and say to all of our fans that we will be back next year bigger and better than ever. Blackie would also like to thank in advance all of those who wish to make inquiries about his well-being."

Overkill wordt vervangen door Steak Number Eight. Sinds Steak Number Eight in 2008 als jongste band ooit de Humo’s Rockrally won, heeft het viertal niet stilgezeten.  De band bracht 3 albums uit, tourde doorheen Europa en speelde onder meer als support-act voor Deftones, Torche en Pelican. Hun meest recente langspeler “The Hutch” kreeg lovende recensies van zowel binnenlandse als buitenlandse pers. Steak Number Eight behoort stilaan tot de top van de Europese sludge metalscène.


Vergeet niet je gratis e-treinbiljet te bestellen voor het Graspop Metal Meeting festival !
Graspop Metal Meeting, NMBS en De Lijn slaan terug de handen in elkaar om je op een veilige en vlotte manier naar het festival te brengen. Wie een e-festivalticket voor Graspop Metal Meeting heeft, kan een gratis e-treinbiljet bestellen om zich naar het festival te begeven.

E-festivaltickets geven recht op een e-treinbiljet
Heb je een e-festivalticket voor Graspop en ga je met de trein naar het festival, dan moet je je nog een gratis e-treinbiljet aanschaffen. Je e-festivalticket zelf is immers niet geldig als vervoerbewijs voor de trein.

Met je e-treinbiljet kun je één heenreis en één terugreis in 2de klas afleggen van je Belgisch vertrekstation (*) naar station MOL in de periode van donderdag 27/06/2013 vanaf 10 uur tot en met maandag 01/07/2013. Er is een gratis shuttlebus voorzien tussen het station Mol en het festivalpark in Dessel. (*) Reizigers met Brussel-Nationaal-Luchthaven als vertrek- of bestemmingsstation dienen de Diabolotoeslag te betalen.

De e-treinbiljetten moeten zowel tijdens de heen- als tijdens de terugreis steeds spontaan en samen met de identiteitskaart worden voorgelegd.

Hoe bestel ik mijn gratis e-treinbiljetten voor Graspop Metal Meeting?
Op elk e-festivalticket van Graspop staat een unieke NMBS-code (beginnend met het cijfer 0, de letter i en het cijfer 50). Elke NMBS-code geeft recht op 1 e-treinbiljet op naam.
Een e-treinbiljet is dus niet overdraagbaar en kan niet omgewisseld of geannuleerd worden. Bestel je e-treinbiljet dus pas als je zekerheid hebt over de naam van de reiziger die het biljet effectief zal gebruiken.

Opgelet: je kan de NMBS-code kopiëren en in het veld op de internetsite van de NMBS plakken (met een rechtermuisklik of met de functies <Ctrl+C> en <Ctrl+V> van het toetsenbord).

NMBSAlle info en voorwaarden, en voor het downloaden van de e-treinbiljetten: www.nmbs.be/graspop

 

Festival Referentie: