Rock-Herk-2013-tickets-vliegen-de-deur-uit

 

Rock Herk Alternative Music Festival

SX en meer namen voor Rock Herk 2013

De meest beloftevolle Belgische band van het moment is ongetwijfeld SX. Dat bewees de band onlangs nog met hun tour doorheen Europa als voorprogramma van de New Yorkse band Yeasayer. In de zomer doen ze slechts een handvol Belgische festivals aan. Stefanie Callebaut en haar kompanen weten gelukkig dat Rock Herk een niet te missen tussenstop is.
 
Meer Belgisch talent onvangt Rock Herk in de vorm vanPsycho 44. Na hun doortocht op Rock Herk 2011 is het even stil geweest rond de elektronische stonerrockband uit Antwerpen. Binnen enkele weken laten ze hun nieuw album los op de wereld en binnen enkele maanden doen ze dat over op het festivalterrein in Herk-de-Stad.
 
Ook de winnaar van DJ-mania 2011, Faisal, stond reeds eerder op Rock Herk. Onder zijn alterego Blatan komt hij op Rock Herk zijn experimentele kant tonen op het nieuwe derde podium, Electric Arena.
 
Naast al dat Belgische talent -Stijn Meuris likt alvast zijn vingertoppen af- wordt ook het mooie lijstje buitenlandse bands verder aangevuld met nieuwe en opwindende namen uit de internationale, alternatieve muziekscene.
 
De Londense debutanten van Big Deal komen met hun indiepop het hart van de festivalbezoekers veroveren. De programmator van Rock Herk heeft het zijne alvast verloren aan Alice Costelloe, de vrouwelijke helft van de band.
 
Drenge, twee broers op gitaar en drum uit Sheffield, doen met hun opzwepende mix van blues, grunge en punk denken aan Death From Above 1979. Check de geweldige single Bloodsports die wekenlang in de playlist zat van Select op Studio Brussel.
 
Het Amerikaans Warm Soda brengt een mix van punk, powerpop en garagerock die je doet geloven dat het nog steeds 1979 is. Verplichte kost voor liefhebbers van Jay Reatard en de Ramones.
 
Eerder bevestigden Maxïmo ParkHadouken!Suuns,AmenraVannaBury TomorrowGtronicEgo TroopersHousemeisterBRNSTall ShipsMad About MountainsClouds On ElektricityLonglost,The Sha-la-lee’sHeart in HandOathbreaker,RaketkanonTraumahelikopterThese Mountains Are Ghosts30.000 MonkiesMurdockPomrad,Cookie MonstaThe WhateversEpticDuploc enBloodfire hun komst naar Rock Herk 2013. Meer namen voor de drie podia volgen de komende weken.
 
TICKETNIEUWS
De ticketverkoop voor Rock 2013 komt stilaan op gang. Er zijn nog slechts 500 tickets beschikbaar in combinatie met toegang tot camping A. Vanaf maandag 20 mei start de organisatie met de verkoop van tickets in combinatie met toegang tot camping B.
 
Rock Herk vindt plaats op 12 en 13 juli 2013 aan de sportterreinen Harlaz-Olmenhof te Herk-de-Stad. Hou dewebsite en Facebook-pagina in de gaten voor meer Rock Herk nieuws of schrijf je in op de nieuwsbrief.
 
 

 

Festival Referentie: