snoop-lion_@_lokerse-feesten_2013

Lokerse Feesten 2013
 
Lokerse Feesten rock 2013

 

 

 

NIEUWE NAMEN LOKERSE FEESTEN 2013!

De 39e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van vrijdag 2 augustus tot en met zondag 11 augustus 2013.
Na de eerdere aankondiging van metal-helden als MOTöRHEAD, DEEP PURPLE, ALICE COOPER en MONSTER MAGNET, volgen deze keer 6 zeer uiteenlopende acts, van de oerpunk van Iggy & The Stooges, over de smokin' funk en reggae van Snoop en de perfecte pop van het fantastische Empire Of The Sun, tot de zeer populaire jeugdhelden Enter Shikari, Yellowcard en Far East Movement. De RBE-room vullen we aan met de volgende 3 namen: Sound of Stereo, Ego Troopers en Compuphonic.

 

De voorverkoop voor 3 en 7 aug start meteen, via www.lokersefeesten.be.
Tickets voor 4 en 6 augustus zijn ook reeds te koop

 

Tickets zijn vanaf nu ook te koop in Mediamarkt. Voor de adressen, zie www.mediamarkt.be

 

Meer nieuwe namen en info over de combitickets volgen binnenkort.

SNOOP LION (7 aug)

Met welke artiestennaam hij ook afkomt, SNOOP LION (7 aug) is de enige rapper ter wereld waar niemand ooit boos op kan zijn. De vorige keer dat hij op de Grote Kaai stond heette hij nog Snoop Dogg maar ook nu weer zal de stomende liveshow van Snoop vriend en (vooral) vijand verrassen want de man heeft zoveel classics - check eens de tracklist van 'Doggystyle' (1993) of 'The Doggfather' (1995) - om uit te kiezen dat zelfs de grootste cynicus achteraf al dansend en met een glimlach zo breed als de Durme naar huis gaat. Snoop komt naar Lokeren met een nieuw album ('Reincarnated'), waarop hij - met zijn rookverleden moest het er ooit van komen - reggae omarmt. Kleine weddenschap waar de beste funkparty van het jaar doorgaat ? Wij zetten al ons geld op Lokeren, Grote Kaai, 7 augustus ...

www.snooplion.com

 

snooplion

IGGY & THE STOOGES (3 aug)

Mensen die niét onder de indruk raken van een liveshow van IGGY & THE STOOGES (3 aug)... Als ze al bestaan zal iemand als Dr. House wel kunnen aantonen dat ze aan een zeldzame medische aandoening lijden want elke normale aardbewoner die naar de eerste drie, ronduit vermorzelende, platen van The Stooges luistert roept luid dat elke andere band ter wereld slechts in hun schaduw mag staan, àls ze het beleefd vragen tenminste. Hun comeback vierden ze in 2005 al op de Grote Kaai (check de fantastische live-dvd 'Escaped Maniacs') en acht jaar later komen ze terug, met een nieuwe plaat ('Ready to die') onder de armen. Aan te raden voor : mensen die houden van riffs ('1969', 'I wanna be your Dog', 'No Fun'), nog meer riffs ''Loose', 'TV Eye', '1970') en zo mogelijk nog méér riffs ('Search & Destroy', 'Raw Power'). Te mijden voor : mensen met een zodanig slechte muzikale smaak dat zelfs Dr.House er niks kan aan doen.

www.iggyandthestoogesmusic.com

 

iggy & the stooges

EMPIRE OF THE SUN (7 aug)

Dé comeback van het jaar wordt op 7 augustus in Lokeren gevierd, als het Australische EMPIRE OF THE SUN z'n nieuwe plaat "Ice on the Dune" komt voorstellen. Enkel wie in 2008 een radioloze wereldreis ondernam heeft hun stormachtige debuutplaat "Walking on a dream" en de daaruit getrokken hits 'Walking on a dream' en 'We are the people' gemist en wie destijds wél van hun bizarre mix van electropop, Prince, Bowie, psychedelische indierock en MGMT heeft geproefd danst zich op tijd een weg richting een plekje voor het podium, want dat Empire of the Sun hun sensationele livereputatie - U gelooft ons niet ? Youtube is uw vriend ! - zal waarmaken is een zekerheid waar we zelfs een radioloze wereldreis voor durven verwedden!


www.empireofthesun.com

 

eots

ENTER SHIKARI (3 aug)

Oudere rockers die naar The Stooges komen kijken nodigen we vriendelijk uit om hun schoolgaande kinderen mee te nemen en hen meteen een uurtje los te laten tijdens de set van ENTER SHIKARI (3 aug), Britse oproerkraaiers met een livereputatie zo stevig als een kerncentrale. Enter Shikari speelt zogenaamde post-hardcore met een alles-kan-alles-mag mentaliteit, waardoor je veel invloeden uit electronische muziek terughoort terwijl de zanger schreeuwt alsof het leven van zijn familie ervan af hangt. Hun beste plaat ? Doe ons maar 'Common Dreads' (2009), maar U bent oud en wijs genoeg om het luidkeels met ons oneens te zijn. Een van hun songs heet trouwens 'Antwerpen', als we het nu eens héél vriendelijk vragen maken ze daar wel 'Lokeren' van.

www.entershikari.com

 

enter shikari

YELLOWCARD (3 aug)

De vulkaan die sinds half jaren 90 maar pop- en skatepunkbandjes blijft uitspuwen is nog lang niet uitgewerkt en zo komt het dat we het uit Florida afkomstige YELLOWCARD (3 aug) heel af en toe in Europa te zien krijgen. Het leuke aan Yellowcard is de toevoeging van violen, toch een instrument waar onze skatende pubervrienden niet direct mee geassocieerd wensen te worden. Grote kunst maakt Yellowcard misschien niet maar hun platen en vooral hun liveshows motiveren steeds weer honderden kids om de wildste en gekste dansmoves uit te proberen. Yellowcard brengt alvast hun nieuwste worp 'Southern Air' mee, mogen wij U als tegenprestatie vriendelijk vragen van uw goed humeur en dansschoenen mee te brengen ?

www.myspace.com/yellowcard

 

yellowcard

FAR EAST MOVEMENT (7 aug)

FAR EAST MOVEMENT (7 aug) is een piepjonge groep ultrahippe Amerikanen (uit L.A.) die alle 4 lijken weggeplukt van een reclameposter. Ze tourden reeds met o.m. Lady Gaga, Rihanna, Robyn en La Roux. Uw dochter of uw zoon zullen vast en zeker wel al eens hun meest hilarische dance skills hebben uitgeprobeerd op de electrotonen van megahit 'Like a G6' (2010) of 'Turn up the love' (2012) en wij voorspellen dat het op 7 augustus een gigantisch gejump en gebootyshake zal worden voor het podium, alwaar de van een welverdiende vakantie genietende jeugd en masse zal samentroepen.


www.fareastmovement.comMeer namen worden binnenkort bekend gemaakt


far east movement

2nd Stage: Red Bull Elektropedia Room

De Lokerse Feesten lanceren met de "Red Bull Elektropedia Room" een tweede podium. Alle dance-genres zullen de revue passeren: van Dancehall en Drum&Bass over Dubstep en Techno tot House en Minimal. De nieuwe stedelijke fuifzaal vlak naast het festivalterrein kan ongeveer 1 200 fuifbeesten aan en zal elke dag programmeren van 20u tot 01u. De twee vrijdagen en zaterdagen in onze tiendaagse gaat het feestje door tot 05u.

 

Nieuwe namen die we voor deze zaal aan het lijstje kunnen toevoegen zijn:

- Sound Of Stereo (5 aug)

- Ego Troopers (5 aug)

- Compuphonic (10 aug)

 

Andere namen die reeds vastliggen: Raving George (2 aug), Modek (2 aug) en TLP (3 aug)

Een ticket en een abonnement (voor één of tien dagen Lokerse Feesten) is één en ondeelbaar. Het geeft dus recht op toegang tot het festivalterrein en (indien niet volzet) de Red Bull Elektropedia Room

 

Red Bull Elektropedia Room

 

 
   

 

Festival Referentie: