SuikerRock 2015 nieuwe namen

Nieuwe namen :STARSAILOR, NOVASTAR, WILLOW, THE VAN JETS, THE SUBS EN THE SISTERS OF MERCY
suikerrock_2015
Tataa! Het is begin mei, en Suikerrock legt zijn ei in de vorm van zes knallers van namen, die de oogverblindende affiche van het hoofdpodium vervolledigen!

Op vrijdag 31 juli krijgen Charlie Winston en Anouk het meer dan aangename gezelschap van het Britse Starsailor en van het herboren Novastar.

Starsailor is na de solo-uitstap van zanger James Walsh sinds vorig jaar terug samen. In afwachting van nieuw werk wordt het genieten van classics als 'Four to the floor', 'Tell me it's not over', 'Alcoholic' en 'Silence is easy'.

Novastar, alias Joost Zweegers, is al bijna 20 jaar de onverslagen koning van de Belgische singer/songwriters. Na een hiatus van 5 jaar verscheen vorig jaar het schitterende vierde album 'Inside, Outside' met daarop o.a. 'Closer to you' en 'Kabul', de singles die de goede tradities van 'Wrong', 'The best is yet to come' en 'Mars needs woman' verder zetten.

Zaterdag 1 augustus hadden Magnus en Oscar & The Wolf hun komst reeds bevestigd. Daar worden nu Willow, The Van Jets, The Subs en The Sisters of Mercy aan toegevoegd.

Het Leuvense Willow vergaarde op korte tijd al een indrukwekkend palmares: 3de in Humo's Rock Rally, publieksprijs in diezelfde wedstrijd,  een MIA voor hun videoclip van 'Sweater'. Eind vorig jaar verscheen hun tweede album 'Plastic Heaven'.

The Van Jets hebben de voorbije jaren een evolutie gemaakt van rechttoe-rechtaan glam-rock, naar rock met elektronische invloeden. Aan meezingers echter weer geen gebrek op de onlangs verschenen nieuwe plaat 'Welcome To Strange Paradise'. Single 'Two tides of ice' is nu al een klassieker!

The Subs is en blijft de beste partyband van België. Met party classics als 'Kiss my trance', 'The pope of dope', 'The face of the planet' en het onlangs verschenen 'Close to faith' maken ze zelfs overdag van de Grote Markt van Tienen een zweterige nachtclub!

The Sisters of Mercy zijn en waren één van de meest baanbrekende en invloedrijke Britse groepen. Drumcomputers gecombineerd met gitaren leverden in de jaren '80 klassiekers op als 'Alice', 'Temple of Love' en 'This corrosion'. Hun energieke liveshows staan garant voor pakken rook en met een beetje geluk kan je een glimp opvangen van Andrew Eldritch en co!
COMBI TICKETS voor maar 85,- en DAG TICKETS voor een 40,- inclusief sevicekosten

 

Festival Referentie: