Afro-Latino

afro_latino_festival

Bergstraat 19 Bree

Festival overzicht
Artiesten
Het Afro-Latino Festival biedt elk jaar een vernieuwend, exclusief en toonaangevend programma aan van internationale en gerenommeerde artiesten uit Afrika, Latijns-Amerika, de Caraïben en Zuid-Europa.
In totaal zullen er meer dan 40 bands en DJ's te beleven zijn naast een 10-tal dans- en randanimaties op het festivalterrein.
Gedurende 3 dagen brengt Afro-Latino het beste uit de tropische wereldmuziekscene op 3 podia in grote overdekte luxetenten uitgerust met de perfecte dansvloer. Een niet te missen feestje van formaat!
Dansinitiaties
Naast het rijkelijke aanbod aan livemuziek en DJ's bieden we ook dit jaar weer een mooie reeks dansinitiaties aan! De dansinitiaties vinden plaats in de nieuwe Salsa Hacienda. Meer informatie vindt men terug op het programmaschema (zie pagina Timetable en dan de dag waarop je mee wilt doen).
Fasciliteiten
O ja, het Afro-Latino Festival is sedert 2010 een CO2-neutraal festival qua energievoorziening.  Verder zijn we een kampioen in afvalvermijding, afvalsortering en afvalverwerking. In 2010 won het Afro-Latino Festival de allereerste OVAM Groenevent Award. Op basis van een objectieve ecologische voetafdrukmeting bleek Afro-Latino het milieuvriendelijkste festival te zijn van Vlaanderen!
Infostand - Inruilstand - Afro-shop

Op het festivalterrein is naast de ingang een infostand voorzien. Er zijn festivalbrochures aanwezig, verloren voorwerpen kunnen afgegeven of teruggevonden worden. Tevens kan je er gratis een set oordopjes krijgen. Elk podium houdt zich trouwens aan de wettelijke geluidsnormering.
De infostand doet ook dienst als inruilstand voor drankbekers. Per 25 gebruikte biobekers of 25 gebruikte PMD-flesjes/blikjes kan je kiezen uit een prachtige gadget of een drankbon.
In de Afro-Shop vind je meerdere leuke gadgets zoals T-shirts, hoeden,... Kom gerust eens kijken!
Bancontact

Aan de loketten van de drankbonnen zijn er bankcontactapparaten voorzien. De toestellen kunnen gebruikt worden door Belgische bankkaarten maar ook door buitenlandse kaarten indien uitgerust met de Maestro-functie.
EHBO - Rode Kruis

Tussen het Kinderdorp en het hangmattendorp is er een EHBO-stand voorzien. Deze stand is 24/24 bemand voor het festival en de camping.
Borstvoeding - Sanitaire voorzieningen

Er is een aparte unit voorzien waar moeders ongestoord en in de beste omstandigheden hun zuigelingen kunnen aanleggen. In deze unit is er ook ruimte voor sanitaire voorzieningen voor de allerkleinsten (ligkussen,...). Deze unit staat vlak naast de EHBO-unit.
Toegankelijkheid voor personen met een erkende fysieke beperking

Er is een parking vlak bij de ingang, het terrein is volledig vlak en berijdbaar, er zijn toegankelijke toiletten, en aparte toiletten voor personen met een fysieke beperking. Bovendien is er een ruimte voorzien waar personen met een fysieke beperking aangepast het festival kunnen beleven (voor het podium is er ruimte voorzien).
Er is ook een inkombeleid uitgewerkt: een persoon met een fysieke beperking krijgt 50% korting op de inkomprijs + de eventuele noodzakelijke begeleider mag ook binnen aan 50% korting. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet men zich wel voorafgaandelijk inschrijven via info@afro-latino.be of Afro-Latino vzw, Bergstraat 19, B-3960 Bree.

Land: 
belgie
dagen: 
3
prijs: 
€ 80.00
camping: 
Ja